Casa Margaretha

Pueblo Rute
Het door olijfbomen omgeven stadje Rute ligt tussen het Subbética Natuurpark en het meer van Iznájar in Andalucía, Spanje. Ongeveer een uur rijden van het vliegveld Malaga en Granada. De traditionele fiestas en ferias vinden gedurende het hele jaar plaats en worden nog op de ouderwetse manier gevierd (zie ‘Fiestas').

Het is zeker een ervaring om een vakantie hier door te brengen en het echte Spaanse leven en de cultuur, gemengd met de luxe van de 21e eeuw, van dichtbij mee te kunnen maken.

In het centrum van het dorp vindt men mooi begroeide plantsoenen, rustige pleintjes, winkels, tapasbars, cafés, restaurants, banken, postkantoor en een zaterdagmarkt.

Ook is er een klein ziekenhuis voor eerste hulp, tandarts en een opticien. Eenvoudige medische problemen kunnen vaak door de apotheker worden opgelost.

Vlakbij Casa Margaretha ligt het ‘Museo del Jamón' dat bekend is om de ‘Serranoham' en ‘Chorizo'. Het ‘Anis' museum is ook de moeite van een bezoek waard om leuke cadeautjes te kopen en de anijsdrank te proeven.
Stacks Image 93